Uncategorized
18.01.2019. 16:22
R.E./B92

Predsednik Srbije Aleksandar

"Hvala Putinu, hvala i građanima. Ja ne bih okupio toliko"

beta-tn0pk99ofm.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima, izrazio zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog posete, kao i građanima Srbije.

"Izražavam zaahvalnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima, izrazio zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog posete, kao i građanima Srbije.

"Izražavam zaahvalnost Putinu na poseti Srbiji, posvećenom vremenu i poštovanju koje je pokazao našoj zemlji, kao i na konkretnim sporazumima koje smo potpisali", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsedništvu, organizovanoj povodom jučerašnje posete ruskog predsednika Srbiji.

Nakon isticanja značaja svih sporazuma koji su juče potpisani, predsednik Srbije je posebno zahvalio građanima Srbije koji su u ogromnom broju došli zbog Putina. "Ja ne bih mogao nikada da privučem toliko ljudi, koliko god da sam ih pozivao. Ni polovina ne bi došla, mene gledaju svaki dan.", kazao je Vučić.

"Hvala im što su pokazali kako pristojna Srbija može da budei da funkcioniše", rekao i dodao da ni jednog incidenta nije bilo."Kada imate više od 100.000 ljudi, da se ne polomi ni jedan prozor, mislim da je to skoro nemoguće u policijskoj praksi", ističe on.

Predsednik Srbije je rekao i da niko nije povređen, ni na koji način, kao i da nikakvog incidenta nije bilo. "Toliko sam zadovoljan što smo pokazali koliko možemo biti pristojni, odgovorni i ozbiljni", kazao je Vučić.

"Druga stvar, moja molba i apel, našim partnerima iz EU da još snažnije utiču na Prištinu da ukinu takse jer smatram da je važno da nastavimo razgovore o budućnosti. Molim ih da ti njihovi zahtevi, ne kažem pritisci, budu jasniji i određeniji jer nam je strašno važno da nastavimo da razgovaramo, najpre zbog Srba na KiM, pa onda i zbog nas", istakao je.

Predsednik Vučić kaže da održavanje vanrednih izbora zavisi od toga da li će Priština ukinuti stopostotne takse na robu iz centralne Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve