PEKING I MOSKVA SAOPŠTILI: Mi ne prisluškujemo Trampov mobilni telefon

PEKING I MOSKVA SAOPŠTILI: Mi ne prisluškujemo Trampov mobilni telefon


Peking i Moskva danas su demantovali pisanje Njujork tajmsa koji je preneo da kineske i ruske obaveštajne službe prisluškuju mobilni telefon američkog predsednika Donalda Trampa.

Pozivajući se na zvanične ali anonimne izvore, američki list je preneo da obaveštajne službe u Kini i Rusiji prisluškuju Trampove razgovore na njegovom ajfonu i to koriste kako bi prilagodili svoju politiku prema SAD.

Portparolka kineskog Ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing danas je ironično izjavila da “neke ljude neće ništa zaustaviti u trci za osvajanje Oskara za najbolji scenario”.

Hua je dodala da je članak Njujork tajmsa “novi dokaz lažnih vesti” navodeći ironično da bi američka administracija koja se pribojava da se prisluškuju telefoni Epl (Apple), trebalo da ih zameni telefonima kineske marke Huavej (Huawei), koja je druga marka u svetu u tom sektoru.

“Ako SAD žele potpunu bezbednost, onda treba da prekinu upotrebu svih sredstava moderne komunikacije i prekinu sve kontakte sa spoljašnjim svetom”, dodala je portparolka kineske diplomatije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov takodje je izrazio sumnju u kredibilitet izvora Njujork tajmsa, ocenjujući da takve informacije govore o “padu novinarskih standarda”.

Američki list nije preneo preciznije informacije o navodnom prisluškivanju Pekinga i Moskve, već je samo naveo da se prisluškuju predsednički razgovori na mobilnom telefonu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar