PRIŠTINSKI MEDIJI: Sud za OVK podiže optužnice protiv Tačija i Veseljija

PRIŠTINSKI MEDIJI: Sud za OVK podiže optužnice protiv Tačija i Veseljija

Beta/Armenija Zajmi Bešević


Specijalni sud za zločine OVK podići će optužnice protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, piše prištinska “Gazeta ekspres”, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika tog suda.

Visoki zvaničnik Specijalnog tribunala izjavio je za “Gazetu” da će biti podignute prve optužnice za ubijanje Albanaca posle sukoba na Kosovu, a da će se među optuženima verovatno naći i Tači i Veselji. Sud je, kako navodi “Gazeta” na svom veb portalu, obezbedio mnoge svedoke i dokaze na kojima se ti navodi temelje.

– Vrlo je verovatno da će, na osnovu dokaza koje je prikupila kancelarija specijalog tužioca, protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija, Dauta Haradinaja, Samija Ljuštakua, Azema Silje i drugih bivših komandanata OVK, biti podignuta optužnica – naveo je taj izvor.

Do sada je Specijalno tužilaštvo saslušalo oko 100 osoba kao osumnjičene i svedoke, dok planira da sasluša još 300 pre podnošenja prvih optužnica, navodi prištinski list.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar