SELEKTOR ŠPANSKIH KOŠARKAŠA: Srbija na korak iza SAD kao favorit na Svetskom kupu u Kini

SELEKTOR ŠPANSKIH KOŠARKAŠA: Srbija na korak iza SAD kao favorit na Svetskom kupu u Kini


Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo smatra da je selekcija Srbije korak iza SAD kao favorit na Svetskom kupu u Kini.

“Stavio bih Srbiju samo jedan korak iza SAD. Znajući dobro tog protivnika i njegove igrače, kao i kako čujem da svi žele da budu prisutni u Kini, rekao bih da je Srbija skoro na nivou SAD. Ne sasvim, ali skoro”, rekao je Skariolo za televiziju Kvatro iz Toronta, gde je u istoimenom NBA ligašu jedan od pomoćnih trenera.

Skariolova Španija u grupnoj fazi sastaje se sa Iranom, Tunisom i Portorikom, a ukrašta u narednoj sa D grupom u kojoj su Srbija, Portorikom, Italijom i Angolom.

“Druga faza biće veoma komplikovana”, Suočićemo se sa jednim od kandidata za titulu (Srbija prim. aut). Moramo da budemo spremni ako želimo da dođemo do četvrtfinala. Italija ima dobar tim, a Srbija je najjača posle SAD. I tamo ćemo se ponovo sastati, tako da moramo da budemo sigurni da ćemo biti na vrhu posle prve grupe”, upozorio je Skariolo.

Skariolo je selektor Španije od 2015. godine i tri puta se susretao sa Srbijom – pobedio je u finalu Eurobasketa 2009. u Poljskoj posle poraza u grupnoj fazi, a onda je godinu dana kasnije izgubio u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Istanbulu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar