Uncategorized
10.01.2019. 14:14
R.E./Novosti

VULIN: Ukidanje granice između Srbije i Albanije je pokušaj aneksije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ukidanje granice između Srbije i Albanije je pokušaj aneksije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Neverovatno je da se sada tako nešto radi, ali kao što vidite nije to nešto što ne očekujemo od strane Albanije, od Edija Rame, od Haradinaja.

Međutim, na to ceo svet ćuti, ceo svet se pravi da se to nije desilo. Nije Rama rekao da će ukinuti granice između država, on ukida granice između Albanaca. Rekao je otvoriću granice prema Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, tamo gde žive Albanci. On pravi "veliku Albaniju", rekao je Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

On navodi da na to upozorava godinama i da ga nekad optužuju da je pristalica teorije zavere, nekada govore da se svađa sa susedima. "Gde sam ja to pogrešio? Ja sam apsolutno u pravu, oni prave 'veliku Albaniju' i na nama je da se suprotstavimo. Moramo što pre imati čvrstu branjenu granicu da 'velika Albanija' prestane već jednom da se širi. Ono što je posebno zanimljivo je to što Brisel i NATO ćute, oni su to i hteli i podržali. To Albanci nikada ne bi uradili bez njih", kazao je Vulin.

On napominje da se u Tirani priprema pregovarački tim za dijalog sa Beogradom, a koliko puta su rekli "Srbi na Kosovu treba da vode samostalnu politiku, nemojte da se Beograd meša".

"A Tirana može da se meša? To je sasvim u redu? Slušajte šta nam brane, to radite. Srbi moraju da rešavaju svoje nacionalno pitanje a nacionalno pitanje će se rešavati tako što vodimo računa o celom srpstvu i tako što se odluke za sve Srbe donose u Beogradu. Nigde drugde. I donose se zajedno", podvukao je ministar Vulin.

Poručio da bi voleo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspe da se izbori za razgraničenje. "Šanse za dogovor sa Albancima su skoro nikakve. Ako ih je nekada i bilo, posle ovih reakcija NATO i ćutanja EU, verovatno da nema više nikakve šanse", zaključio je ministar.

Poručio je da ne treba da se brinemo zbog opasnosti od formiranja tzv. vojske Kosova. "Vojska Srbije je dovoljno jaka da pobedi mnogo jače, brojnije i moćnije vojske nego što je ta paravojska koju prave na Kosovu i Metohiji. Oni su nama dali poruku šta hoće sa nama. Šta ako jednog dana budu dovoljno jaki da nas ugroze? Njihova poruka je jasna - napravili smo vojsku koja će zaratiti sa Srbijom. Ono što me posebno brine jeste što ćute i Crna Gora i Makedonija", naglasio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve