Vesti
30.03.2024. 17:19
R.E.

Zvanično

Vučić saopštio ime za predsednika nove Vlade Srbije

Skupština
Izvor: Shutterstock

Miloš Vučević biće mandatar za sastav nove Vlade Srbije.

"Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 3. i člana 127. stav 1. Ustava Republike Srbije ("Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 98/2006), člana 18. i člana 24. stav 3. Zakona o predsedniku Republike ("Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 111/07), a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista, donosim:

Odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije", napisao je Vučić na Instagramu.

U obrazloženju odluke se kaže:
”Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana,
projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu. Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe 'EXPO 2027 Beograd“' koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve