Vesti
27.07.2021. 14:10
R.E.

Beogradsko more

Ada Ciganlija: Ima li spasilaca, da li je čisto

Ada Ciganlija
Izvor: Ekspres

"Bezbednost na Adi Ciganliji je na visokom nivou,a na prostoru ovog kupališta u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice. Na raspolaganju su i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći", rekao je gostujući na televiziji Pink gradonačelnik Beograda prof. Dr Zoran Radojičić.

"Spasioci prolaze obuke, imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave. Obučeni su  i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000", istakao je Radojičić.

Plaže Savskog jezera i ove godine, desetu godinu zaredom, su nosilac najvišeg međunarodnog priznanja "Plava zastava“. Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kreterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema njegovim rečima, kvalitet vode na Adi Ciganliji je na visokom nivou, kontroliše se redovno i deset godina zaredom ovo kupalište dobija plavu zastavicu. Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje, a ona omogućava da se voda prečišćava, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je apelovao na mlade da poštuju sva pravila kupališta kako ne bi sebe doveli u opasnost, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoje mališane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plivač, a utopio se u plićaku
more.jpg

Grčka

26.07.2021. 22:10

Plivač, a utopio se u plićaku

Srpski državljanin Z.B. (54) iz Gornjeg Milanovca utopio se u grčkom letovalištu Sartiju u plićaku iako je bio plivač, rečeno je Tanjugu u firmi Rudnik i flotacija Rudnik, u kojoj je nastradali radio kao tehnički direktor.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve