AFERA DRŽAVNI UDAR: Branka Milić još u ambasadi, ostali otputovali u Srbiju

AFERA DRŽAVNI UDAR: Branka Milić još u ambasadi, ostali otputovali u Srbiju


Jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma Branka Milić, koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora, još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, izjavio je agenciji Beta njen advokat Jugoslav Krpović.

Krpović je objasnio da njoj sud nije ukinuo pritvor, odnosno da se uopšte o njenom pritvoru nije izjašnjavao, tako da se ona i dalje nalazi u ambasadi gde je našla utočište nakon što je svojevoljno napustila suđenja nezadovoljna nalazom veštaka o njenom zdravstvenom stanju i odlukom suda da odbije zahtev za njegovo izuzeće.

Povezane vesti – Šta je u eksluzivnom intervjuu za Ekspres nedavno izjavila Branka Milić pročitajte ovde.

Krpović je rekao da su ostali srpski državljani koji su osuđeni u ovom slučaju, nakon izricanja presude kojom su im određene kazne zatvora, ali ne i pritvor do pravosnažnosti sudske odluke, otputovali za Srbiju.

Bratislav-Dikic[1]

Od ukupno devet srpskih držvljana osuđenjih u ovom slučaju, pritvor je određen bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću kome je izrečena kazna zatvora od osam godina. On se nalazi u zatvoru u Spužu kod Podgorice. Tokom izricanja presude, sudija Suzana Mugoša jedino je istakla da je pritvor produžen Dikiću.

hapsenje drazvni udar crna gora

Pored srpskih držvljana, podgorički Viši sud osudio je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma. Sud im nije odredio pritvor tako da će pravosnažnu presudu čekati na slobodi.

hapsenje državni udar crna gora

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina a Vladimir Popov na 12 godina. Za njih tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obaveštajne službe GRU i oni nisu dostupni crnogorskim vlastima. Oni su označeni kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar