Vesti
03.04.2022. 09:44
R.E./Kosovo online

Ramuš Haradinaj

"Ako Crna Gora ne pristane na korekciju granice odlučiće Arbitražni sud"

Ramuš Haradinaj
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Arbitražni sud vratiće Čakor i Žljeb na teritoriju Kosova, ukoliko se korekcija ne obavi voljom i saradnjom Crne Gore, rekao je predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj tokom sastanka sa predstavnicima sela Rugova i Podgur, prenela je Gazeta Ekspres.

Haradinaj je rekao da su, uprkos istorijskim događajima iz različitih perioda, Kosovo i Crna Gora danas saveznici, navodeći da je Crna Gora članica NATO, a da Kosovo teži članstvu u Alijansi.

On je rekao da, ako ne postoji politička volja da se izvrši korekcija kod Čakora i Žljeba, da onda Kosovu preostaje Arbitražni sud, prenosi Kosovo online

Haradinaj je takođe istakao da treba voditi računa o pripremi materijala, bilo za ispravke ili za arbitražu, kao i da ovo pitanje treba da se reši "kako dolikuje susedima".

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila je za podgoričke Vijesti pre nekoliko dana da demarkacija Kosova sa Crnom Gorom nije završena i da čeka povoljnije vreme, kada region bude mirniji

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haradinaj: Situacija na Kosovu nikad gora
Ramuš haradinaj

"Premijeru..."

08.03.2022. 16:29

Haradinaj: Situacija na Kosovu nikad gora

Ramuš Haradinaj otvoreno je kritikovao Aljbina Kurtija zbog situacije na Kosovu koju je opisao kao je naveo "nikada goru kako u egzistencijalnom, tako i u bezbednosnom smislu".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve