Vesti
04.06.2020. 14:52
R. E. / RTS

"AKO KRENE PRIVREDA" Vučić: Još jedno povećanje plata u zdravstvu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Loznici gde je otvorio obnovljeni deo bolnice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da plate medicinskih radnika moraju biti veće, kao i da su posle epidemije koronavirusa svi shvatili značaj zdravstvenog sistema, prenosi RTS.

On je danas, tokom posete Loznici, konstatovao da se u tom gradu rodi oko 700 dece godišnje, te izrazio očekivanje da će se demografska slika u Loznaci dodatno popraviti.

"Kada bismo mogli nekako do 1.000 (dece) da dođemo...", prokomentarisao je predsednik.

Za to je, kaže, građanima potrebno da vide i da znaju da imaju budućnost i sigurnost.

Predsednik je ukazao da je Loznica bila jedan od važnih investicionih centara, ali da je godinama bila zapostavljena i devastirana.

"Od ničega smo stvorili nešto, ali i da ste mađioničar, niste mogli da ojačate privredu u Loznici. Ipak, sad sam zadovoljan, zato što Loznica ima značajno jaču privredu, veći životni standard. Da vam je neko pričao pre godinu dana da ćemo i bolnicu rekonstruisati, ljudi bi rekli da su to prazne priče", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Srećan sam što danas možemo da popravljamo ono što decenijama nismo, podvukao je predsednik Srbije.

Dodao je da se danas u Loznici otvara fabrika "Adijent", a da u tom gradu postoji još jedna investicija, kompanije "Mint". "Dve fabrike Loznica ne pamti", rekao je Vučić.

Kada, uz sve to, bude izgrađena i brza saobraćajnica, od Beorgada do Loznice putovaće se sat i pet minuta.

Otvoren obnovljeni deo bolnice
Vučić je danas otvorio obnovljena odeljenja Opšte bolnice u Loznici i najavio da će radovi na rekonstrukciji svih objekata biti gotovi do kraja sledeće godine.

Vrednost radova na rekonstrukciji tri odeljenja, Grudnog, Internog i Neuropsihijatrije je nešto više od 400 miliona dinara, a novac je obezbedila vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je sa 30 miliona dinara izrada projektne dokumentacije finansirana iz gradske kase.

Interno odeljenje koje je bilo u vrlo lošem stanju je nadograđeno sa 760 kvadratnih metara, a obnovljeno je i ostalih 1.300 kvadrata.

Povezane vesti - VUČIĆ: Kada bi se u Loznici godišnje rađalo 1.000 dece…

Radovi prve faze, započeti krajem 2018. godine, na rekonstrukciji nekoliko objekata u krugu lozničke Opšte bolnice privode se kraju.

U prizemlju zgrade ostaju Odeljenje dijalize i Koronarna jedinica, u nadogradenom spratu bice smešteno Odeljenje neurologije, dok će u objektu gde se nalazi Psihijatrija posle iseljenja Neurologije biti opremljen prostor za dnevnu bolnicu.

U fabrici "Adijent" posao za 1.500 ljudi
Predsednik je danas u Loznici otvorio i fabriku američke kompanije "Adijent" i najavio da će tu biti zaposleno 1.500 ljudi.

Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je već zaposleno 838 ljudi, kao i da će radnici imati najbolje uslove za rad i odmor u okviru fabrike, koja ima i trening centar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Dodao je da su trenutno među zaposlenima 70 odsto žene.

Vučić je tom prilikom razgovarao sa najboljom radnicom Nevenkom Katić.

U pogonu u Loznici će se prvo proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.

Radovi na izgradnji fabrike u Loznici su započeti u maju 2019. godine.

"Adijent" je prošle godine formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak.

Inače, kompanija Adient je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve