Vesti
14.01.2021. 18:08
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar

"Ako neko hoće da menja Vašingtonski sporazum, prvo mora da razgovara sa Srbijom"

tan2021-1-5_105833589_3.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom.

Vučić je na Zlatiboru upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Riker, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

[caption id="attachment_314223" align="alignnone" width="610"]FOTO TANJUG/ RADE PRELIC FOTO TANJUG/ RADE PRELIC[/caption]

"Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta", naglasio je on.

Povezane vesti - VUČIĆ: Očekujem da vakcinišemo 80 odsto nacije

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

"Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima", istakao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve