Vesti
15.08.2023. 13:55
Beta

Otvoren poziv

Ako želite da budete popisivač poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji...

Poljoprivreda, dogovor, saradnja
Izvor: Shutterstock

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, za potrebe Popisa poljoprivrede Srbije 2023, na koji mogu da se prijave do 21. avgusta.

Popis poljoprivrede u Srbiji sprovešće se od 1. oktobra do 15. decembra, a planirano je da u njemu učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora, koji će biti angažovani od 1. oktobra do 22. decembra.

Kandidat zainteresovan za posao popisivača treba da ima državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Takođe, potrebno je znanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom angažovanja.

S izabranim popisivačima potpisivaće se ili ugovor o privremenim i povremenim poslovima ili ugovor o dopunskom radu, u zavisnosti od trenutnog radnog statusa.

Pre početka popisa biće organizovana petodnevna obuka za organizatore i neposredne izvršioce, po nivoima, radi obezbeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primeni metodologije, prema planu i programu RZS-a.

Predviđeno ja da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski upitnik na laptopu.

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika).

Кandidati za popisivače mogu da se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a biće rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objaviće se 22. avgusta na sajtovima RGZ-a: stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Zainteresovani detalje konkursa mogu da vide na sajtu RGZ-a i sajtu Popisa poljoprivrede 2023.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve manje stoke i živine u Srbiji
ovce, krave

Zavod za statistiku

15.02.2023. 14:00

Sve manje stoke i živine u Srbiji

Na jugoistoku, kao i na području čitave Srbije, beleži se pad broj goveda, svinja, koza i živine, a jedino je neznatno porastao broj ovaca, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve