Vesti
25.11.2019. 14:34
R. E.

Aktivisti inicijative "Ne

Aktivisti "Ne davimo Beograd" stavili lanac na Ministarstvo finansija

ministarstvo-finansija.jpg

Aktivisti inicijative "Ne davimo Beograd" stavili su jutros lanac na jedan od ulaza u Ministarstvo finansija, kako bi, kako su saopštili,

Aktivisti inicijative "Ne davimo Beograd" stavili su jutros lanac na jedan od ulaza u Ministarstvo finansija, kako bi, kako su saopštili, sprečili ulazak ministra Siniše Malog u tu zgradu.

U saopšenju se navodi da je nedavna odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, "kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, samo jedan od brojnih razloga zašto on ne sme ostati na javnoj funkciji".

U međuvremenu, lanac je skinut, dok je oragnizacija "Ne davimo Beograd" za danas je najavio protest "Crveni karton za Sinišu Malog", u 18 časova ispred Ministarstva finansija.

[caption id="attachment_236665" align="alignnone" width="676"]FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk[/caption]

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će ministar finansija Siniša Mali ostati u Vladi i ocenila da je odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu politička.

Prethodno je odluku Odbora i predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao kao političku, a potom izjavio kako Mali mora da plati političku cenu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve