Albanci od Vučića tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra ekonomije

Albanci od Vučića tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra ekonomije

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je da je delegacija albanskih stranaka sa kojom je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna “Albanska demokratska alternativa Ujedinjena dolina” danas imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju, prenosi Kosovo online.

“Danas smo predsedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svetu koliko su evropski kao narod, sada je vreme da to i dokaže. Nema više reči. Da bismo mi Albanci postali deo Vlade, zahtevamo sledeće uslove: 1. Ministar Ministarstva lokalne samouprave; 2. Pomoćnik ministra ekonomije: 3. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete; 4. Predsednik Koordinacionog tela Čekamo odgovor!”, naveo je Arifi, prenosi agencija Beta.

Koalicija “Albanska demokratska alternativa Ujedinjena dolina” je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar