Vesti
18.12.2023. 09:36
Beta

Šapić najavio

"Ponovićemo izbore ako..."

1
Izvor: BEOINFO

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija ne sme da stane" okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je da, ukoliko lista "Mi-Glas iz naroda" Branimira Nestorovića ne želi razgovore o budućoj gradskoj vlasti, da je SNS spreman za nove beogradske izbore.

Šapić je novinarima u izbornom štabu SNS, rekao da je ta stranka otvorena za razgovor sa Nestorovićem i dodao da lista Nestorovića i "Srbija protiv nasilja" imaju "potpuno suprotne nacionalne stavove".

"Naša vrata su otvorena, spremni smo da razgovaramo s njima, mislim da većih prepreka ne bi trebalo da bude, ukoliko oni budu raspoloženi. Ako ne, nećemo da plačemo, ako ćemo nove izbore, ići ćemo na nove izbore", kazao je Šapić, a preneo N1.

Naveo je da SNS prema 57-58 obrađenih glasova na beogradskim izborima ima između 38 i 39 odsto glasova.

"Srbija protiv nasilja ima između 32,7 i 33,1 - otprilike pet procenata razlike u ovom momentu. Razlika u ovom slučaju neće biti manja od četiri posto kada se završi izborni proces", kazao je on.

Dodao je da je treća koalicija NADA sa 5,7 do šest odsto, četvrti Nestorović sa 5,4 i poslednji iznad cenzusa SPS sa oko pet odsto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Po kom sistemu se raspodeljuju poslanički mandati
1

Dontov sistem

18.12.2023. 07:20

Po kom sistemu se raspodeljuju poslanički mandati

Poslanici Skupštine Srbije biraju se po proporcionalnom izbornom sistemu tako što se glasa za izbornu listu kandidata u Republici Srbiji kao jednoj izbornoj jedinici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve