Vesti
04.10.2022. 10:34
Beta

Gradonačelnik Beograda

Aleksandar Šapić o splavovima na Savskom šetalištu

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će Savsko šetalište, gde se nalazi najveći broj splavova od kojih se ne vidi reka, prvi biti regulisan u okviru uređenja priobalja u Beogradu.

"Upravo sada radimo na toj skici i na planu lokacija za splavove, i oni će biti dati javnosti na uvid čim budu bili gotovi. I građanima i onima koji imaju splavovove i onima koji nemaju, da mogu da licitiraju i da se jave za lokaciju koja će da bude određena u skladu sa našim planom", rekao je Šapić za TV Pink.
 

Oni koji na licitaciji ne dobiju svoje mesto, dodao je Šapić, biće u obavezi da u roku od mesec dana uklone svoj splav.

"Ukoliko ga oni ne budu uklonili, mi ćemo sa rečnom policijom, najverovatnije i vojskom odnositi te splavove. Čekamo da se formira vlada da bismo napravili taj ugovor. Već smo odredili lokaciju gde će oni biti odlagani", kazao je on.

Po njegovim rečima, nakon dobijanja tog mesta, grad će za odredjenu nadoknadu obezbediti i vodu i struju i čišćenje okolo.

"Pored toga ćemo posebno da sredimo Savsko šetalište. Ideja nam je da ako možemo da imamo pored Beograda na vodi možda i najlepše šetalište u ovom delu Evrope, da to možemo da imamo duž svih naših obala, gde god to uslovi dozvoljavaju", rekao je gradonačelnik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o tome da li će poskupeti gradski prevoz
Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda

29.09.2022. 18:46

Šapić o tome da li će poskupeti gradski prevoz

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da gradski prevoz neće poskupljivati u narednih godinu dana, a da će se u međuvremenu pažnja usmeriti na racionalizovanje i sredjivanje javnog prevoza.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve