Vesti
04.02.2023. 17:05
Beta

"Notorna laž"

Šapić o svojoj imovini u Italiji

italija
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će tužiti medije "koji su izbacili informaciju" da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio imovinu u Italiji, jer je to "notorna laž i neistina".

 

Šapić je za televiziju Prva rekao da je "apsolutno u zakonskom roku prijavio i dao tačnu adresu nekretnine", a da je "spletom nekih okolnosti dostavio i kupoprodajni ugovor".

On je rekao da je prijavio 150 kvadrata, umesto 399, koliko nekretnina u Trstu u njegovom vlasništvu ima, zato što je "efektivan stambeni prostor 150 kvadrata", a ostalo su terase, garaže, podrum i tavan.

"Gde je tu krivično delo? Agencija mora i sebe da kazni ukoliko sam prijavio, a četiri godine me nisu obavestili da prijava nije validna", rekao je Šapić navodeći i da je tu prijavu izvršio "na vreme", 2018. godine.

Šapić je na pitanje zašto je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio 150 kvadrata, kad nekretnina u Italiji ima 399 kvadrata, odgovorio da je "objavio 150 kvadrata, a prijavio to što piše u katastru".

"Šta je tačno sporno tu? Prijavio sam 399 kvadrata, a objavio 150, smatrao sam da je to stambeni prostor za koji me pitaju. Jesam li ja počinio neko krivično delo? Gde piše da mora da se podudara? Jel' to krivično delo ako sam obmanuo javnost? Ja ću sa Agancijom videti da li sam imao pravo da obmanjujem javnost", rekao je Šapić navodeći da u tom slučaju i Agecija za borbu protiv korupcije snosi krivicu, jer ga četiri godine na taj propust nije upozorila.

Na pitanje da li je u pitanju vila ili stan, Šapić je rekao da je to "objekat u kome živi više ljudi".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić dobio poziv da poseti Kijev. Hoće li otići?
1

Ukrajinski ambasador

27.01.2023. 16:45

Šapić dobio poziv da poseti Kijev. Hoće li otići?

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se u Starom dvoru sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, koji mu je tom prilikom uručio pozivno pismo da poseti Kijev.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
10°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve