Vesti
09.11.2022. 12:22
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Dok sam živ neću nositi pancir"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da službe bezbednosti danas poseduju mnogo više informacija o navodnom planu za njegovo ubistvo prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, o čemu je na suđenju kriminalnoj organizaciji Veljka Belivuka pričao okrivljeni-saradnik Srdjan Lalić.

"Mi sada imamo mnogo više podataka, imamo nove pakete sa telefona. Delove gde počinju da govore o ubistvu i napadu na mene. Znamo ko su lica koja su trebalo da učestvuju u izvršenju, u prvom i kasnijim pokušajima", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu, nakon dodele odlikovanja bivšim predstavnicima kosovske policije na severu pokrajine.
Uvek na meti

Pretnje koje ne prestaju

Aleksandar Vučić 24.10.2022

Pretnje koje ne prestaju

24.10.2022. 15:05

Uvek na meti

 

On je rekao da, uprkos tim saznanjima, nije želeo da prilikom otkrivanja spomenika nosi pancir i da to neće činiti ni ubuduće.

"Dok sam živ neću nositi pancir. A mafiju, kao što sam obećao, pobeđujemo. Glavu smo dobrim delom odsekli, ali ima još nervnih završetaka i problema sa kojima se suočavamo", rekao je on.
 

Vučić je izrazio sumnju da će neko da mu uputi izvinjenje zbog toga što mu nisu verovali da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka planirali da ga ubiju.

"Da li se neko izvinio za tri godine laži o Jovanjici? Niko drugi u Srbiji nije klevetan na dnevnom nivou kao što je to doživela moja porodica. I kada se to dokazalo kao notorna laž, kada je to sudski presuđeno, nije bilo ni: 'Izvinite'", rekao je on.

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić izjavio je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu, gde se sudi pripadnicima klana Veljka Belivuka, da je ta grupa planirala atenat na Vučića, naročito nakon što je srpski predsednik najavio "rat mafiji".

Prema njegovoj tvrdnji, vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer za te potrebe je obezbedio pet miliona evra, kojima je trebalo da se omogući smena aktuelne vlasti u Srbiji i instaliranje strukture koja bi radila u korist klana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kriminalna grupa namerava atentat na Vučića"
Aleksandar VUčić

Aleksandar Vulin

22.01.2022. 09:26

"Kriminalna grupa namerava atentat na Vučića"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namerava atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve