Vesti
03.04.2023. 11:22
12:36
R.E.

"Srbija pouzdan partner"

Vučić čestitao Milatoviću, razmenili su i nekoliko poruka

crna gora, ATA, 2. 4. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Jakovu Milatoviću izbor za predsednika Crne Gore ističući da će u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera.

"Poštovani gospodine Milatoviću, čestitam Vam pobedu na predsedničkim izborima, uz uverenje da ćete pokazati čvrstu volju da građanima Crne Gore obezbedite život u miru i napretku. U Srbiji ćete uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan. Uz čestitke, primite moje pozdrave i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Verone, gde prisustvuje Sajmu vina VINITALY 2023, da veruje da će Beograd biti jedno od prvih mesta koje će Jakov Milatović posetiti kao novi predsednik Crne Gore.

"Pre par minuta sam razmenio poruke sa Milatovićem, zahvalio je na čestitki i verujem da će posle inauguracije jedno od prvih mesta koje će posetiti biti Beograd", kazao je Vučić novinarima u Veroni.

On je ponovio da se Srbija za razliku od svih ostalih nije mešala u izbore za predsednika Crne Gore.

"Vidim da regionalni mediji pišu da je na izborima pobedio Vučić. Pobedio je Milatović i snage u Crnoj Gori koje su ga podržale. Mi smo se ponašali korektno, odgovorno i ozbiljno", rekao je predsednik Srbije.

Milatović je, prema podacima Cemi, osvojio 60 glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, a njegov protivkandidat Milo Đukanović  40 odsto

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakve veze imaju crkveni kalendar i pobeda Jakova Milatovića (FOTO)
1

Slučajnost?!

02.04.2023. 23:43

Kakve veze imaju crkveni kalendar i pobeda Jakova Milatovića (FOTO)

Pobeda Jakova Milatovića na predsednikčkim izborima u Crnoj Gori, komentarisana je mnogobrojnim objavama na društvenim mrežama - od šaljivih koje kažu: "Blago Milu - sutra ne mora na posao", do toga da je ova istorijska pobeda "predodređena"...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve