Vesti
20.08.2023. 11:23
Beta

Vučić u Mađarskoj

"Susret s Orbanom na praznik Svetog Ištvana ima posebnu simboliku"

1
Izvor: EPA/ BENKO VIVIEN CHER/HUNGARIAN PM'S PRESS OFFICE/HANDOUT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u karmelićanskom manastiru u Budimpešti, i na svom Instagramu napisao da  je svaki susret sa Orbanom "izuzetan", ali da ovaj danas posebnu simboliku zbog velikog mađarskog praznika, Svetog Ištvana.

"Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika. Zato je današnji susret poseban", napisao je Vučić.

U Mađarskoj je 20. avgust najveći nacionalni praznik, posvećen je osnivaču te države i prvom kralju Ištvanu (975-1038), koji je posle smrti proglašen za sveca.

Predsednik Srbije završava dvodnevnu posetu Mađarskoj gde će biti i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa kojim će se sastati.

On se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučiću uručen orden SPC
1

U Sent Andreji

19.08.2023. 17:14

Vučiću uručen orden SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku dvodnevne posete Mađarskoj, posetio sedište Eparhije budimske SPC u Sent Andreji gde mu je uručen Orden te eparhije prvog reda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve