Vesti
17.03.2023. 19:55
Beta

Nije preveliki optimista

Vučić pred sastanak u Ohridu: "Srbija između čekića i nakovnja"

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije "preveliki optimista" uoči sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu u subotu, ali i da je Srbija "uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima".

Vučić je kazao da na novu rundu dijaloga uz posredovanje EU ne putuje "ni sa kakvim porukama" i da je sve što je imao da kaže, već rekao izaslanicima EU i SAD, Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru tokom njihove nedavne posete Beogradu.

"Nemam nikakve posebne poruke, sve sam već rekao u lice Eskobaru i Lajčaku pre dan ili dva u Beogradu, u Ohridu ću to reći i Borelju i Kurtiju, i to je to", kazao je Vučić.

Naveo je da se nada "pristojnom razgovoru" u Ohridu.

"Ne znam šta ljudi očekuju. Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima a hoće li biti ili ne, nisam preveliki optimista", rekao je predsednik.

Ponovio je da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora biti formirana u skladu sa četiri dokumenta potpisana u Briselu.

"Sadržaj tih dokumenata mora biti ispunjen a njihove fantazmagorije o danskim, švedskim modelima, za to nisam naročito zainteresovan. Ako tražite Lajbnicov dovoljan razlog da okrivite Srbiju, to ćete uvek naći, za to ne morate da izmišljate nove modele", rekao je Vučić.

Ocenio je da se Srbija danas nalazi "između čekića i nakovnja".

"Kosovo je njihovo čedo, oni moraju da ga ljuljaju. Zato smo uvek u težoj poziciji. Oni koji podržavaju teritorijalni integritet Srbije svi imaju bezbroj svojih problema pa smo ostali između čekića i nakovnja. Ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Vučić smatra da bi bio istorijski uspeh kada je reč o Kosovu
1

Predsednik Srbije

15.03.2023. 20:21

Šta Vučić smatra da bi bio istorijski uspeh kada je reč o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, u intervjuu za Euronews, da sve što je potpisano u dijalogu Beograda i Prištine i što su potpisali i predstavnici Evropske unije mora da bude sprovedeno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve