Vesti
22.03.2024. 21:26
R.E.

Aleksandar Vučić

"Znalo se da će se dogoditi ovo u Moskvi"

1
Izvor: BETA/AP / Dmitry Serebryakov

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ima više razloga zašto je za subotu sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ne samo povodom terorističkog napada u Moskvi.

"Imamo mi više razloga, ovo je neposredni povod. Pre svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodelo počinili biti privedeni pravdi, dakle, uhapšeni ili likvidirani", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Izrazio je nadu da se ovo što se desilo u Moskvi nikada više neće ponoviti.

"To je nešto što smo govorili mnogo puta, ali malo ko je želeo da čuje, malo ko je želeo i da veruje, malo kome je padalo na pamet da sagleda činjenice. Još 7. marta je američka ambasada pozvala svoje građane da ne idu u šoping centre. To su uradili zatim i Britanci i još neko. To znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore i došle do informacije i znale da će to da se dogodi", rekao je Vučić.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

"Neko će reći da su to uradili radikalni islamisti, neko će reći Kijev, Kijev će reći da je to Moskva uradila da bi mogla da preokrene to u medijskom smislu", naveo je Vučić.

Kaže da nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini i daljeg približavanja svetskom sukobu o kome je već govorio više puta. Dodao je da smo svakoga dana sve bliže velikom svetskom sukobu, najvećeim u istoriji, koji će odneti više života nego čak Drugi svetski rat.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve