Vesti
29.01.2020. 17:01
Tanjug

"ALI SU DOBRODOŠLI" Grenel: Nemačka, Francuska i EU nisu uključeni u dijalog

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalni izaslanik za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel potvrdio je da se trenutno vode napori za ponovno uspostavljanje dijaloga između Kosova i Srbije.

Grenel je rekao da su u njegovim dosadašnjim naporima materijalizovana dva sporazuma, jedan o avio-liniji, o čemu je potpisano i Pismo o namerama, a drugi za železničku prugu Beograd-Priština, prenosi prištinska Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, u tim dogovorima nisu učestvovale ni Nemačka, ni Francuska, ni Evropska unija. Grenel je istakao da su dobrodišli svi koji su zainteresovani da pomognu.

U pisanom odgovoru za Gazetu ekspres Savezna vlada Nemačke nije želela da komentariše napore SAD u vezi sa dijalogom Srbije i Kosova, istovremeno insistirajući na tome da se dijalog nastavi pod nadzorom visokog predstavnika Evropske unije Žozepa Borela.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/HAYOUNG JEON

"Iz principijelnih razloga ne komentarišemo napore naših saveznika", rekao je portparol vlade Nemačke.

Povezane vesti - Vučić: Može samo tante za tante; Grenel: Ako se ne dogovorite, povlačimo se

On je dodao da se generalni stav Savezne vlade nije promenio i da podržavaju napore EU ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

"Očekuje se da bi u interesu obe zemlje dijalog trebalo da se što pre obnovi pod nadzorom novoizabranih na poziciji visokog predstavnika i njegovog tima", rekao je portparol.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve