Vesti
06.01.2022. 19:33
Tanjug

Danijelu Emeriju

Ambasadoru Australije u Srbiji: Đokovića ste namamili pa ponizili

Australija
Izvor: Shutterstock

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Srbije Novak Ðoković.

Državni sekretar MSP Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Ðokoviću bilo omogućeno da u smeštaju koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga, sačeka donošenja sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije.

Srbija, prema njegovim rečima, ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali da očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Ðokoviću da Božić provede u boljem smeštaju.

Starović je naglasio da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Ðoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

On je dodao da Ðoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije.

Ministarstvo se obratilo i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Ðokoviću da uđe u zemlju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak posle poraza: "Nadam se svežem početku"
Novak Đoković, 30. 7. 2021.

Ostaju borba za bronzu

30.07.2021. 15:06

Novak posle poraza: "Nadam se svežem početku"

Srpski miks-dubl Novak Đoković i Nina Stojanović igubili su od ruskog tima koji su činili Aslan Karacev i Jelena Vesnina rezultatom 2:0 u setovima, 7:6 i 7:5.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve