Vesti
13.04.2020. 12:26
R. E. / Vijesti

Amfilohije u policiji morao da objašnjava zašto su mu ljubili ruku na liturgiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije morao je policiji da objašnjava zbog čega su mu juče ujutro, tokom službe na ostacima manastira Zlatica, sveštenici, pojci, đakoni i monahinje celivali ruku, pišu Vijesti kojima je ta informacija potvrđena u Mitropoliji.

Oni su objasnili da je celivanje ruke sastavni deo službe, te da je Amfilohije to i objasnio inspektorima.

On, sveštenici Velibor Džomić, Branko Vujačić i Leka Vujisić, zatim đakon Ivan Crnogorčević i pojci Nešo Kovačević i Vukić Milikić u policiju su pozvani nakon što je policiji prijavljeno da se na Zlatici krši socijalna distanca – ljubljenjem ruke Amfilohiju.

Oni, starešina hrama Hristovog vaskrsenja protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, sveštenici Dalibor Milaković, Mirčeta Šljivančanin, Miladin Knežević, protođakon Vladimir Jaramaz i đakon Pavle Božović, koji su juče služili u Hramu Hristovog vaskrsenja, saslušavani su nekoliko sati…

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U CB je privedeno i više građana koji su bili ispred hrama, ili su samo prolazili tuda, a među njima i lider Prave Crne Gore Marko Milačić i advokat Nikola Bošković.

Da li će neko krivično odgovarati zbog kršenja privremenih mjera, odlučiće Osnovno državno tužilaštvo nakon što tužioci odgledaju snimak liturgije iz hrama na Zlatici, rečeno je Vijestima nezvanično iz istrage.

Privođenje Amfilohija, sveštenstva i građana oštro su osudili iz MCP i više opozicionih partija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve