Vesti
05.10.2020. 22:51
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar

"Ana Brnabić je mandatar za sastav nove vlade"

w_56362260-1.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da će novi mandatar za sastav nove vlade biti Ana Brnabić.

"Pre nekolko minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da će novi mandatar za sastav nove vlade biti Ana Brnabić.

"Pre nekolko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj ima veoma visoko mišljenje", rekao je Vučić.

[caption id="attachment_302201" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC[/caption]

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemelju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova minsitarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Kaže da posao Brnabićke nije bio samo da svojim ugledom pomogne stranci, već pre svega da uradi sve što može za građane Srbije.

Takođe, ističe da se Brnabićka nije dodvorala ni onima u zemlji koji su mislili da je to velika prilika u zemlji da se uvede neki sistem u kojem bi oni svađali ljude u Srbiji i u kojem bi oni našli novu platformu za političeke sukobe.

Vučić navodi da je Brnabić radila dobro i da je najbolji dokaz za to što je bilo puno kritika upućenih na njen račun, iako je samo branila interese Srbije.

[caption id="attachment_279345" align="alignnone" width="676"]FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs[/caption]

Dodaje da nije imao ništa da joj zameri od velikih stvari, ali da je imao neke sitnice, koje bi inače mogao i kod sebe da nađe da ih sebi zameri.

"Mislim da je Brnabićka dobar izbor i da će ona ozbiljno i dogovrno da obavlja svoj posao", naglaiso je Vučić.

Dodaje da je bilo više kandidata na strančnkom nivou i da je zahvalio na Predsedništvu pojednim kandidatima koji su razuimeli njegove poruke i da su sami rekli, iako su bili veoma dobri kandidati, da ne moraju da obavljaju takvu funkciju i da su odani svojoj stranci, kao i da su podržali njegov predlog kao dobar.

Naglasio je da je ključna stvar da običan čovek mora da bude u centru pažnje svakog od tih ljudi, a ne to da li su oni zadovoljn svojim funkcijama ili ne već šta je to što oni mogu da urade sa građanima naše zemlje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve