Vesti
20.12.2023. 14:06
Beta

Ana Brnabić

Kada se očekuje formiranje vlade

1
Izvor: BETAPHOTO / ANA SLOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da će se ići u formiranje vlade tek pošto se Republička izborna komisija (RIK) na osnovu prigovora izjasni da li, gde i kada treba da se ponove izbori na nekim biračkim mestima.

"Mi ćemo u Skupštini imati broj poslanika koji nam obezbeđuje da nam niko drugi ne treba za formiranje vlade, daleko više od 125. Ali, stranka će odlučiti u kosultacijama s predsednikom države Aleksandrom Vučićem kako će dalje teći razgovori o formiranju vlade", rekla je Brnabić.

Ocenila je da je izborna lista "Srbija ne sme da stane" ostavarila "istorijski trijumf" i da se "pokazalo koliko veliko poštovanje građana uživa Vučić".

Po rečima Brnabić, njena vlada u tehničkom mandatu ne prestaje s radom jer može da obavlja sve sem predlaganja zakona, tako da je nastavila i realizaciju planiranih projekata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija je na ivici građanskog rata"
1

Aleksandar Šapić

20.12.2023. 10:50

"Srbija je na ivici građanskog rata"

Predsednik privremenog organa grada Beograda i kandidat liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" Aleksandar Šapić za gradonačelnika rekao je da je Srbija na ivici građanskog rata.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve