Vesti
17.11.2023. 18:30
Beta

Konstruktivan dijalog

Šta je epilog sastanka Ane Brnabić i zaposlenih u zdravstvu

1
Izvor: BETA/VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Tokom sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije su u "konstruktivnom dijalogu" izneli stav da u okviru postojećeg povećanja zarada postoji prostor kako bi se dodatno poboljšao položaj nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, predsednici sindikata su naglasili da je "ovo pitanje veoma važno", i da "postoje modaliteti kako bi ono moglo da bude rešeno".

"Predsednica Vlade Srbije složila se sa ovim predlogom i istakla otvorenost Vlade za dalje razgovore, naglašavajući da su svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga", navodi se u saopštenju.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" saopštio je ranije u petak da traži povećanje plata za zdravstvene radnike i najavio protest zaposlenih za četvrtak 23. novembar na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Kako su saopštili, zajedno sa kolagama iz Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, oni već šest meseci traže jedinstvenu cenu rada i nove koeficijente za zaposlene.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić o "fantomskim" biračima u Beogradu
izbori, glasanje

Izbori

13.11.2023. 15:05

Brnabić o "fantomskim" biračima u Beogradu

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić izjavila je da nije tačno da ta stranka organizuje prijavljivanje prebivališta stanovnika iz drugih gradova u Beograd da bi glasali na izborima 17. decembra, i da to nije moguće jer su matične knjige povezane u jedinstveni birački spisak, tako da postoji "centralni registar stanovništva".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve