Vesti
23.09.2019. 14:49
Tanjug

Antonijević: Odlaganje izbora moguće je samo u slučaju vanrednog stanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je, povodom predloga dela opozicije o odlaganju redovnih parlamentarnih izbora da se oni, po zakonu, mogu odložiti samo u slučaju vanrednog stanja.

"Jedno je pitanje potrebe, a drugo na koji način možete odložiti izbore. Ako gledate zakone, to se može desiti u slučaju vanrednog stanja, a videćemo da li postoji druga pravna mogućnost koju neko predlaže", rekao je Antonijević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu.

"Ostaje da verifikujemo ono što je potpisano, da vidimo koji su zaključci. Verujem da ima potrebe da u nekim vremenskim razmacima proveravamo šta se od onoga što je potpisano sprovodi", dodao je Antonijević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

On je kazao da Fondacija još nije dobila pismo šefa spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Međutim, istakao je da oni razgovaraju sa EU i da očekuje da će u tome učestvovati i civilno društvo i stranke koje nisu parlamentarne.

"Videćemo na koji način će se dijalozi odvijati. Danas očekujemo i usvajanje dokumenta u radnoj grupi koja sarađuje sa OEBS-om na primeni preporuka ODIHR-a, kao i usvajanje jednog od deset zaključaka vlade koji će sve ono o čemu smo govorili na FPN operacionalizovati i dati jasne naloge ministarstvima i državnim organima", rekao je Antonijević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve