Vesti
07.06.2023. 15:31
Beta

Važan apel MUP-a

Ne ulazite u reke i jezera pre početka kupališne sezone

Ada Ciganlija
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je na građane da pre početka kupališne sezone ne ulaze u reke i jezera, a da, kada sezona počne, ne koriste divlje plaže.

Komandir ronilaca u Žandarmeriji Marko Mladenović apelovao je na građane da se kupaju na uređenim kupalištima i da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola.

On je, s obzirom da su u toku proslave matura, apelovao na učenike i nastavnike da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost.

Upozorio je roditelje da decu ne puštaju u vodu bez nadzora i da vode računa kada su deca u blizini vode, naveo je MUP u saopštenju.

Podsetio je da je prilikom boravka na plovnim objektima neophodno korišćenje zaštitnih prsluka kao i poštovanje mera bezbednosti.

Apel MUP-a stigao je dan pošto su na Adi Ciganliji ronilačke jedinice Žandarmerije izvukle iz jezera tela dvojice šesnaestogodišnjih mladića.

Na Adi Ciganliji nije otvorena sezona kupanja i stoga na ovom mestu nema dežurne spasilačke službe.

Zvanično kupališna sezona će biti otvorena 16. juna.

Tada će moći da se uživa ne samo na plaži, stazama za šetnju i bicikle, sportskim terenima, već i u vodi. Tokom kupališne biće bezbednije, jer će biti angažovani spasioci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve