Vesti
11.01.2024. 12:45
Beta

VAŽNO

Apel MUP-a: Šta da (ne) radite tokom grejne sezone

peć na struju, grejanje
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sektor za vanredne situacije apelovao je na građane da, kako bi se izbegli požari, provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela.

Kako je navedeno, period od početka pa do kraja grejne sezone karakteriše povećanje broj požara na građevinskim objektima čiji se uzroci mogu svrstati u ljudski faktor - nepažnju ili nemar.

Takođe su apelovali da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, odnosno treba ih isključite kada izlaze iz kuće.

"Ne ostavljajte malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom", opomenuli su iz MUP-a.

Pozvali su građane da ako primete požar u građevinskim objektima odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca - spasilaca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve