Vesti
13.11.2019. 13:56
Tanjug

"BAR ZNAMO RASPORED" Vučić: Razgovor sa Makronom od velikog značaja za Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da želi da Evropa, a i sama Francuska, imaju ključnu ulogu u svemu tome, izjavio je u Parizu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mi smo uvek govorili da je EU za nas u redu kao posrednik, nismo nikada pravili probleme i nismo njih okrivljavali za naše balkanske neuspehe", dodao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
REDSEDNISTVO SRBIJE

On je istakao da su razgovori sa Makronom za Srbiju od velikog značaja.

"Uputili smo naše molbe i pitanja i verujem da, ako ništa drugo, bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo određene informacije i neka pomeranja u okvirima EU. Kada govorim o pomeranjima ne mislim na promenu stavova, već o ustanovljavanju nove metodologije o kojoj je Makron govorio", rekao je Vučić novinarima u Parizu, rezimirajući razgovore sa šefom francuske države.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Povezane vesti - PREKINUO IH TRAMP Vučić Makronu: Srbiji da se kaže šta da očekuje od EU integracija

Predsednik je naveo i da su bilateralni odnosi sa Francuskom danas dobri, da raste trgovinska razmena, prisustvo francuskih kompanija u Srbiji, kao i broj zaposlenih u tim kompanijama u našoj zemlji.

Zahvalio je Makronu na iskrenom gostprimstvu.

"Srbija je imala veliku čast i ponosan sam na to što sam mogao da predstavljam zemlju koja je dobila takvu podršku i naišla na takvo gostoprimstvo francuskog domaćina, predsednika Makrona", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve