“BAR ZNAMO RASPORED” Vučić: Razgovor sa Makronom od velikog značaja za Srbiju

“BAR ZNAMO RASPORED” Vučić: Razgovor sa Makronom od velikog značaja za Srbiju

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb


Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da želi da Evropa, a i sama Francuska, imaju ključnu ulogu u svemu tome, izjavio je u Parizu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Mi smo uvek govorili da je EU za nas u redu kao posrednik, nismo nikada pravili probleme i nismo njih okrivljavali za naše balkanske neuspehe”, dodao je Vučić.

REDSEDNISTVO SRBIJE

REDSEDNISTVO SRBIJE

On je istakao da su razgovori sa Makronom za Srbiju od velikog značaja.

“Uputili smo naše molbe i pitanja i verujem da, ako ništa drugo, bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo određene informacije i neka pomeranja u okvirima EU. Kada govorim o pomeranjima ne mislim na promenu stavova, već o ustanovljavanju nove metodologije o kojoj je Makron govorio”, rekao je Vučić novinarima u Parizu, rezimirajući razgovore sa šefom francuske države.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

Povezane vesti – PREKINUO IH TRAMP Vučić Makronu: Srbiji da se kaže šta da očekuje od EU integracija

Predsednik je naveo i da su bilateralni odnosi sa Francuskom danas dobri, da raste trgovinska razmena, prisustvo francuskih kompanija u Srbiji, kao i broj zaposlenih u tim kompanijama u našoj zemlji.

Zahvalio je Makronu na iskrenom gostprimstvu.

“Srbija je imala veliku čast i ponosan sam na to što sam mogao da predstavljam zemlju koja je dobila takvu podršku i naišla na takvo gostoprimstvo francuskog domaćina, predsednika Makrona”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar