BELA KUĆA: Kosovska ambasadorka Vljora Čitaku na večeri sa Trampom

BELA KUĆA: Kosovska ambasadorka Vljora Čitaku na večeri sa Trampom

Vljora Čitaku


Kosovska ambasadorka u Njujorku Vljora Čitaku sastala se na večeri u Beloj kući sa američkim predsednikom Donaldom Trampom sa kojim je razgovarala “o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima kroz koje Kosovo prolazi”, prenosi KoSSev.

“Imala sam čast i posebno zadovoljstvo što sam sedela uz predsednika SAD, gospodina Donalda Trampa na večeri u Beloj kući. Predsedniku Trampu sam govorila da u našoj sekularnoj državi postoji kultura tolerancije i harmonije medju religijama. Takođe, detaljno sam ga upoznala i sa izazovima sa kojima se na Kosovu trenutno suočavamo kao i o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima kroz koje prolazi naša nova država. Večeri su prisustvovali visoki zvaničnici američke administracije, potpredsednik Pens, sekretar odbrane Šanahan, kao i sekretar Trezora Mnučin, ambasadori itd”, napisala je Čitaku na Fejsbuku, a prenosi KoSSev.

Čitaku, koju je kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio da u Njujorku zastupa interese Hašima Tačija a ne Kosova, priliku da razgovara sa Trampom dobila je u trenutku kada kosovski zvaničnici traže da se SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine.

Takvi zahtevu su učestali nakon sastanka održanog u Berlinu krajem aprila, piše KoSSev.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar