Vesti
03.10.2023. 21:44
Beta

Bela kuća

"Videli smo da Srbi povlače svoje snage"

Bela kuća, SAD, amerika
Izvor: Shutterstock

Srbija je "počela da povlači" svoje snage pozicionirane na administrativnoj liniji sa Kosovom, saopštila je u utorak uveče Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.

"Počeli smo da ih vidimo kako povlače svoje snage i to je dobra stvar", rekao je novinarima portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Prema njegovim rečima, to će pomoći smirivanju situacije ali ne i uklanjanju napetosti, već samo "deeskalaciji".

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je juče da je "režim rada jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti na zadacima obezbeđivanja administrativne linije vraćen u normalu, to znači redovno brojno stanje angažovanih jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti".

Kirbi je 29. septembra rekao da SAD pozivaju "Srbiju da povuče snage" koje se nalaze "na granici sa Kosovom".

"Vidimo značajno srpsko vojno raspoređivanje duž granice sa Kosovom", uključujući "bez presedana" raspoređivanje artiljerije, tenkova i pešadijskih jedinica, rekao je tada Kirbi.

Na severu Kosova je bila napeta situacija zbog sukoba policije i naoružane grupe u Banjskoj, u opštini Zvečan, u nedelju, 24. septembra, kada su poginuli jedan kosovski policajac i tri napadača srpske nacionalnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kurti će nastaviti sa progonom Srba"
Kosovo

Aleksandar Vučić

02.10.2023. 22:20

"Kurti će nastaviti sa progonom Srba"

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da je koren problema na Kosovu, pa tako i događaja u Banjskoj, u kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju čijim dolaskom na vlast je otpočeo "pravi teror nad Srbima".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve