Vesti
02.11.2021. 10:30
Tanjug

Zoran Radojičić

Beograd dobija još četiri nova punkta za vakcinaciju

vakcina, vakcinacija, vakcine
Izvor: Shutterstock

U Beogradu će se povećati broj punktova za vakcinaciju i testiranje na koronavirus, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Punktovi za vakcinaciju biće u Beo šoping centru, IKEA Srbija, Tržnom centru Rajićeva i u Tržnom centru Stadion, saopštila je Gradska uprava.

Naredba čiji je cilj da se omogući veći broj punktova za vakcinaciju i testriranje na korona virus, doneta je sinoć na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, i odmah će stupiti na snagu.
 

"Prilagođavajući se i brzo delujući u novonastaloj, znatno težoj epidemiološkoj situaciji, odlučili smo da Beograđanima na još četiri lokacije u gradu omogućimo vakcinacije prvom, drugom i trećom dozom vakcine", rekao je Radojičić.
 

Pored ova četiri punkta za vakcinaciju, odluka je i da se postave četiri mobilna punkta kontejnerskog tipa na otvorenom, za potrebe testiranja stanovništva na koronavirus, dodao je gradonačelnik.

Vakcine
Izvor: EPA / ROBERT GHEMENT

Ti punktovi će biti postavljeni na raspolaganje referentnim državnim zdravstvenim ustanovama i zavodima, odnosno Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.

Radojičić je rekao i da je jasno da se situacija s pandemijom korona virusa vrlo brzo menja i da je na svima velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje ljudi, čemu će, kaže, doprineti nove mere.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve