Vesti
14.12.2023. 12:23
R.E.

Novogodišnja odluka

Napokon! Bez vatrometa u Beogradu i to zbog DOBROG RAZLOGA

vatromet, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Milan Maricic

Svakog 31. decembra vatrometu u Beogradu se jedni raduju, a drugi zbog toga muku muče. Evo kako će biti ove godine...

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa, najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

"Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac", rekao je Šapić.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

"Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi", naveo je Šapić.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko će pevati za Novu godinu u Nišu i koliko će to koštati
nova godina

Gradonačelnica objavila

29.11.2023. 14:52

Ko će pevati za Novu godinu u Nišu i koliko će to koštati

Ukrašavanje grada Niša počinje 1. decembra, a objavljeno je i ko će nastupati na centralnom gradskom trgu 30. decembra, a potom i u novogodišnjoj noći.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve