Vesti
21.12.2023. 12:39
Beta

Neizvesno

Vučić o ponavljanju beogradskih izbora

1
Izvor: ATAIMAGES / A. H.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da će biti neophodno da se ponovo organizuju beogradski izbori ukoliko nosilac liste "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović ostane pri stavu da njegova odbornička grupa neće ulaziti u postizborne koalicije u gradskom parlamentu.

"Ukoliko Nestorović ostane pri tome, onda ćemo u nekom trenutku ponovo ići na gradske izbore... A u Republici ćemo vrlo brzo da konstituišemo parlament", rekao je Vučić.

Govoreći o Srpskoj naprednoj stranci, čiji je predsednik bio do nedavno, Vučić je ocenio da "najveća partija" u Srbiji mora da odluči da se delimično promeni.

"Tu ima mnogo divnih ljudi ali i deo onih koji ne zaslužuju da budu tu. I zato će moja molba biti da sklone one arogantne i bahate i da pokažu građanima da su razumeli njihovu poruku, bez obzira ne ogromno poverenje koje su dobili", rekao je on.

"Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 hiljada glasova bivšeg režima ali 1,8 miliona glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda biće poštovana", rekao je Vučić.

On je rekao da se opozicija ponaša kao dete koje se igra pa traži beogradske izbore, pa sve izbore ponovo.

"Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primedbe zato što su očekivali pobedu. Gde nestade onih 40.000 glasača iz RS, na kraju ih nije bilo ni 6.000 kao u vreme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nestorović nagovestio sa kime bi u koaliciju, ako je uopšte i bude
Branimir Nestorović, ATA

Napeto

20.12.2023. 08:54

Nestorović nagovestio sa kime bi u koaliciju, ako je uopšte i bude

Nosilac liste "Mi glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da on i njegovi saborci iz istoimenog pokreta sigurno neće biti ni u kakvoj koaliciji i dogovoru sa "Srbijom protiv nasilja", dodajući - "vidite šta rade sada posle izbora, kao da prave atmosferu Majdana".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve