Vesti
21.04.2023. 14:01
Beta

Nemaš keš, ne brini

Uskoro bezgotovinsko plaćanje na još tri pijace u Beogradu

Plaćanje, platna kartica
Izvor: Shutterstock

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja biće uvedena u prvoj polovini maja ove godine i na pijacama Stari Merkator, Zemun i Blok 44, najavila je Privredna komora Srbije-

Na taj način će posetioci ovih pijaca robu kupljenu na pijačnim tezgama moći da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama je počelo pre godinu i po, a Кalenić, Palilula i Đeram bile su prve pijace na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama.

Posle probnog perioda 35 od 51 zakupca, koliko ih je učestvovalo, nastavilo je sa bezgotovinskim plaćanjem.

Od novembra 2021. godine, kada je počelo korišćenje bezgotovinskog plaćanja, pa do kraja promotivnog perioda, realizovano je gotovo 36.000 bezgotovinskih transakcija.

Partneri pilot projekta "Digitalizacija pijaca" zadovoljni su realizacijom prvog kruga projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da u maju počne drugi krug.

Osim tri nove pijace, mogućnost učestvovanja u drugom krugu tog projekta imaće i zakupci sa pijaca Кalenić, Đeram i Palilula, koji nisu iskoristili priliku u prvom krugu.

Svi zakupci tezgi koji se odluče da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobiće besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada za takva plaćanja tokom promotivnog perioda.

To znači da će potpuno besplatno zakupci moći da isprobaju prihvatanje platnih kartica i instant plaćanja, kao i da poboljšaju prodaju bez dodatnih ulaganja, a sve u skladu sa savremenim očekivanjima kupaca, navela je u saopštenju PKS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još jedna promena u Beogradu - seli se "buvljak"
Buvljak

Šapić otkrio gde

07.03.2023. 13:34

Još jedna promena u Beogradu - seli se "buvljak"

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, izjavio je da je doneta odluka da se "buvljak" preseli iz Novog Beograda na Miljakovac, jer tamo već postoji odgovarajući prostor čiji je vlasnik Grad.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve