Vesti
21.05.2019. 13:51
TV Prva

BIĆE LETA: Čeka nas 30 do 40 tropskih dana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pomoćnik direktora RHMZ Goran Mihajlović izjavio je za TV Prvu da ovakav maj nije ništa neuobičajeno za naše prostore.

Prema njegovim rečima, apsolutna zaštita od grada ne postoji, raketa ima dovoljno. "U ovu sezonu ušli smo sa 14.000 raketa, a u nedelju je ispaljeno 829 protivgradnih raketa na teritoriji cele Srbije", naveo je Mihajlović.

Na pitanje da prokomentariše kritike na račun RHMZ na društvenim mrežama, da nisu na vreme ispaljivali protivgradne rakete, on je istakao da nema mesta takvim ocenama jer su procedure za ispaljivanje tih raketa vrlo rigorozne i one se veoma poštuju.

Na olujno-grmljavinske oblake može uspešno da se deluje samo tako da se oni smanje, kaže on i konstatuje da bi šteta bila mnogo veća da se nije reagovalo raketama.

Na pitanje kakvo nas leto očekuje, kada nas u narednih mesec dana očekuje "red kiše, red sunca, red grmljavine", pomoćnik direktora RHMZ-a kaže da nas već sad za vikend očekuje kraća stabilizacija vremena. Ipak, već od sledeće sedmice dolazi promenljivo vreme, s pojavom kraćih pljuskova i grmljavina.

"Za početak juna očekuje se takođe kraća stabilizacija vremena, kada bi trebalo da bude i do 30 stepeni. Ipak, jun će imati i svojih kišnih dana", poručio je Mihajlović. Na pitanje kakvi će onda biti jul i avgust, on je naveo da će ta dva meseca biti uobičajeno topla, a očekuje nas i 30 do 40 tropskih dana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve