Vesti
15.10.2019. 13:00
Tanjug

"BIĆE NAM IZUZETNO TEŠKO" Odalović: Kurti ima rigidne stavove

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aljbin Kurti ima rigidne stavove i njegova ideja je da nađe nekog Srbina koji nema podršku u srpskom narodu, izjavio je državni sekretar ministarstva spoljnih poslova, Veljko Odalović.

"Kako ćemo mi sa (Isom) Mustafom i Kurtijem? Izuzetno teško. Kurti ima rigidne stavove, mislim da je to delimično njegovo, ali dobija i podršku nekih drugih centara. Njihova ideja je da izbegnu bilateralni kontakt, dakle da nađu nekog Srbina koji nema podršku u srpskom narodu", rekao je Odalović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Aljbin Kurti, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Napominje da Kurti previđa da Srpska lista mora da glasa u parlamentu za premijera, ali ističe i da su oni očito navikli da krše Ustav.

Odalović je jutarnjem programu TV "Hepi" naglasio da u lošem, postoji i dobro, a to je što većina glasova koje su dobili Samoopredeljenje i DSK nema hipoteku iz rata i da je sada pravi trenutak koji treba iskoristiti da se zločinci procesuiraju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Marko Đoković / Ekspres

Odalović je govorivši o navodnom trovanju kovertama iz centralne Srbije istakao da se ovaj scenario očigledno ponavlja.

"Očigledno je da je isti scenario etničkog trovanja, rudari, nošenje hleba, marš... Sve su ti slični scenariji. Mi smo se uvek branili od ovakvih stvari, pokušavamo da ukažemo besmisao svega ovoga. Ova propaganda ima za cilj da opravda sve ovo što rade. Sada se postavlja pitanje zašto ponovo jednonacionalno trovanje?", upitao je Odalović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve