Vesti
31.03.2016. 10:40
ekspres

Bitef obeležava 22 godine od smrti Dade Vujasinović

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstava, koja je do sada ima pet priznanja, u 2014. ocenjena kao jedan od najuspešnijih nezavisnih umetničkih projekata 

Povodom obeležavanja 22 godine od tragične smrti novinarke Dade Vujasinović u Bitef teatru će 8. aprila dva puta biti izvedena predstava "O s(a)vesti".

U 18 časova biće izvedena engleska verzija predstave, koja je već sa uspehom igrana u Bergenu i Prištini, a u 20 časova verzija na srpskom.

Predstava koja se izvodi u formi "obrnutog eseja u pokretu", nove forme koju razvija Hleb teatar i autorka predstave Sanja Krsmanović Tasić, predstavlja svojevrsnu slagalicu sastavljenu od scena-fusnota.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Redosled igranja ovih scena bira sama publika, a njihovim odigravanjem se upotpunjuje slika ličnosti i dela hrabre novinarke koja je život izgubila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, najavljuju iz Bitefa.

Ovo igranje je u istovreme i obeležavanje dve godine od premijere predstave, koja je do sada nagrađena sa pet priznanja, a u 2014. ocenjena kao jedan od najuspešnijih nezavisnih umetničkih projekata od strane stručne javnosti.

Muziku za predstavu je komponovala Aleksandra Ðokić, kostim potpisuje Boris Čakširan, a za video radove je zaslužna Anastasia Tasić.
(Tanjug)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve