Vesti
16.02.2023. 17:01
Beta

Ambasador Rusije

Bocan-Harčenko osudio pretnje upućene sa protesta kod Predsedništva

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je u četvrtak da je Moskva opredeljena za nastavak svestrane saradnje sa "prijateljskom Srbijom" i osudio pretnje upućene sa skupa koji je održan u blizini Predsedništva Srbije.

"Rusija je opredeljena za nastavak svestrane saradnje sa prijateljskom Srbijom i ne meša se u unutrašnja pitanja Srbije, što je jasno naglasio i MIP Rusije u komentaru od 13. februara", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Predstavnici okupljenih na protestu protiv francusko - nemačkog plana za Kosovo nisu u sredu uveče uspeli da predaju svoje zahteve u Predsedništvu, posle čega se većina okupljenih uputila do policijske stanice u Ulici Majke Jevrosime.

Odred policije pod opremom za razbijanje demonstracija sprečio je približavanje ulazu u zgradu Predsedništva, pa je ispred zgrade oko 19.30 sati do koškanja učesnika protesta sa policijom pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Okupljeni su uzvikivali "idite na Kosovo" prisutnim policajcima i gađali zgradu jajima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o pretnjama na protestu, izborima...
1

"Težak period pred nama"

15.02.2023. 22:40

Vučić o pretnjama na protestu, izborima...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da "neće dozvoliti bilo kojim nasilnicima niti ekstremistima da ugrožavaju integritet i Ustavni poredak Srbije".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve