Vesti
20.02.2024. 21:55
Beta

Ambasador Bocan-Harčenko

"Rusija podržava vraćanje pitanja Kosova u Savet bezbednosti UN"

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Rusija podržava da se pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko na prijemu u ruskoj ambasadi povodom državnog praznika te države - Dana zaštitnika otadžbine.

On je dodao da je podrška Srbiji oko teritorijalnog integriteta "jedan od najvažnijih političkih stavova Rusije" kao stalne članice Saveta bezbednosti UN.

"Naravno, poštujemo i velika je čast da Srbija nije prihvatila i neće prihvatiti sankcije protiv Rusije, uprkos napadima, pritiscima i pretnjama, što daje mogućnost da dalje idemo napred i razvijemo odnose bez ikakvog zastoja u svim sferama", rekao je Bocan-Harčenko i ponovo zahvalio Srbiji na razumevanju, preneo je Sputnjik Srbija.

Prijemu su između ostalih prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad Nikola Selaković, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, predsednik skupštine Vladimir Orlić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
15°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve