“BOLJE DA NE KOMENTARIŠEM” Vučić: Razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti

“BOLJE DA NE KOMENTARIŠEM” Vučić: Razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Srbije Aleskandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom današnje zabrane ulaska predstavnicima Vojske Srbije u Hrvatsku, radi prisustva obeležavanju Dana jasenovačkih žrtava.

Istakao je da je nama važno da onoliko koliko poštujemo svoje žrtve, poštujemo i tuđe.

“Ja razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti u Drugom svetskom ratu. Bolje da ne komentarišem izjave koje sam čuo u Poljskoj. Postojala su samo dva nacisticka režima u Evripi. Ponosan sam na borbu srpkog naroda”, istakao je Vučić.

Povezane vesti – KITAROVIĆ: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

U ovakvim incidentima, kakav se danas desio na graničnom prelazu, vidi se, objašnjava, zašto nameravamo da podignemo memorijalni centar u RS i to će nas motivisati da brže radimo.

“Bolje da mi radimo svoje… Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih američkih kompanija o tome kako će da izgleda memorijalni centar u Gradini. Mi moramo da brinemo o tome, da nam niko ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima, žrtvama, da to bude u programu svake škole, na ekskurzijama”.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Da bi to moglo da se desi, kako kaže, to ćemo da uradimo na prostoru RS.

Kaže i da je srećan sto posle toliko godina imamo dva filma o Prvom svetskom ratu, a sada ćemo imati i prve filmove o Jasenovcu što je bilo zabranjeno 75 godina.

“Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem, pa bi danas da se ne sećamo svega što je bilo”, zaključio je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar