Vesti
22.12.2023. 14:01
R.E.

Reakcija nakom izbora

Boško Obradović podnosi ostavku na mesto predsednika Dveri

1
Izvor: BETA/Infosluzba Dveri

Lider Dveri Boško Obradović najavio je u petak da će u subotu podneti ostavku na mesto predsednika tog pokreta zbog lošeg izbornog rezultata i činjenice da koalicija Dveri sa strankom Zavetnici nije prešla izborni cenzus.

"Ja ću sutra imati konferenciju za medije u sedištu srpskog pokreta Dveri, gde ću analizirati naš izborni rezultat i preuzeti odgovornost. To znači da ću podneti ostavku na mesto predsednika Dveri, jer ne možete imati loš izborni rezultat a ostati na čelu političke organizacije. To je elementarna etika, to je moral u politici. S obzirom da se Dveri i ja od početka zalažemo za moral, vreme je da to sada pokažemo i na sopstvenom primeru“, poručio je Boško Obradović za N1.

Obradović je optužio i Nestorovića i Jovanovića da nisu organizovali nijedan protest protiv vlasti, da nikada nisu bili hapšeni, i da su bili deo sistema.

"Ali, nema ljutnje. Kada je izborni rezultat loš, mora da se podnese odgovornost", rekao je on.

Dosadašnji lider Dveri je ocenio da kritike iz Brisela na račun uslova u kojima su održani izbori neće uroditi plodom jer se oni bave "trgovinom i biznisom" sa Vučićem i od njega očekuju da im ispuni sve ono što se tiče Kosova, iskopavanja litijuma i drugih stvari koje njih od Srbije interesuju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marinika mora pod nadzor lekara
1

Štrajk glađu

22.12.2023. 12:22

Marinika mora pod nadzor lekara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da se oseća solidno nakon četiri dana štrajka glađu, ali da mora da bude pod stalnim nadzorom lekara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve