BRISELSKI DIJALOG: Federika Mogerini ostaje jedini posrednik

BRISELSKI DIJALOG: Federika Mogerini ostaje jedini posrednik

, foto: printscreen youtube


Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine, rekla je za Večernje Novosti njen portparol Maja Kocijančič, a povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka i posebno Francuska.

Kocijančič kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak. Portparolka Mogerinijeve naglašava da šefica evropske diplomatije obavlja svoju misiju:

“Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga”, rekla je Kocinačič.

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena:

“Sastanak je takođe dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugima, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog između Beograda i Prištine”, kaže portparolka Mogerinijeve.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar