Brnabić: Cenimo ulogu Kine u poštovanju međunarodnog prava

Brnabić: Cenimo ulogu Kine u poštovanju međunarodnog prava

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk


Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, poručila je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa delegacijom sudija Vrhovnog narodnog suda Kine, koju je predvodio predsednik tog suda Džou Đijang.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno stratesko partnerstvo i “savremeno čelično prijateljstvo”.

Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprineti unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, kao i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da, budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, naša zemlja pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija. Brnabić je kazala da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje “17+1”.

Premijerka je Džou čestitala 70. godišnjicu osnivanja Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželela dalje uspehe Kini u svim oblastima razvoja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar