Vesti
26.04.2019. 13:38
R. E.

Brnabić, Dačić i Gojković čestitali Uskrs svim vernicima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i vernicima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja i u tom duhu svim građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima", navela je premijerka.

Brnabić je u čestitki navela da "briga o najbližima, zajedništvo i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Republike Srbije".

Dačić: Zajedno u odbrani nacionalnih interesa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik, patrijarhu srpskom Irineju i svim vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija", naveo je Dačić.

Dodao je da je Uskrs vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja. On je poželo da se "praznični duh razumevanja i opraštanja proširi na sve građane Srbije bez obzira na njihovu veroispovest, pol i naciju, osnažujući nas u zajedništvu kako bismo se odlučno suočili sa svim poteškoćama pred nama".

"Sa željom da sva iskušenja i izazove, kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Julijanskom kalendaru slave Hristovo vaskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik“, navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Gojković: Duh sloge i zajedništva

Svim građanima Uskrs je čestitla i predsednicа Skupštine Mаjа Gojković:

"Svim grаđаnimа Srbije čestitаm predstojeći nаjveći hrišćаnski prаznik u želji dа Vаskrs donose duh sloge, solidаrnosti i zаjedništvа i podаri snаgu i mudrost dа kаo snаžno i jedinstveno društvo prebrodimo sve izаzove koji su pred nаmа", rekla je Gojković, navodi se u saopštenju njenog Kabineta.

Ona je poručila da je Uskrs prilika da se podsetimo dužnosti dа "čuvаmo hrišćаnske vrednosti, okrenuti veri u još bolju budućnost".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve