BRNABIĆ: Danas ili sutra biće saopštene nove restriktivnije mere

BRNABIĆ: Danas ili sutra biće saopštene nove restriktivnije mere

EPA-EFE/Andrej Cukic


Premijerka Ana Brnabić kaže da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja koronavirusa koje će biti uvedene.

Ona je za TV Pink navela da se juče na sednici Kriznoz štaba za suzbijanje virusa korona raspravljalo oko novih mera i kakve bi one mogle da budu.

Kako kaže u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa Covid-19.

“Danas ću imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih mera. Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restrikrtivnije”, rekla je Brnabić.

Povezane vesti – GOJKOVIĆ: Ove nedelje očekujemo pik epidemije

Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo”, rekla je ona.

Povezane vesti – TIODOROVIĆ: Zbog “crnog petka” nas čeka teška nedelja

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

“Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju”, navela je ona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar